ubbink transport

ubbink transport

Velp2 – DSG1: 2-4

 

Het begon niet zo veelbelovend.

Bert (0), met zwart, trof een Velpse tegenstander (0) die een openingsvariantje kende dat er weliswaar dreigend uitziet, maar bij het juiste antwoord eerder beter voor Zwart is. Bert vond het antwoord niet en werd vrij snel van het bord gekegeld.

Jan (1451), met wit), kreeg actieve stukken op open lijnen en diagonalen, dreef de stukken van zijn tegenstander (1508), uit elkaar en won na 23 zetten een stuk, waarna tegenstander opgaf.

Robbie (1741), met zwart, kwam niet geweldig uit de opening, maar geleidelijk aan wist hij de druk op de witte Koningsstelling op te voeren, druk werd aanval, aanval werd tegenstander (1653) te machtig.

Bij Chiel (1450) , met zwart, kwam een eindspel op het bord met nogal ongelijksoortig materiaal. Tegenstander (1322) had een Dame, een Paard en een enkele pion, Chiel had een Toren, een Paard , een Loper en een enkele pion meer. De stukken, inclusief de beide Koningen, stonden op een kluitje, midden op het bord. Er werden wat weinig overtuigende zetten gedaan, dit leek remise te worden, zoals door de tegenstander: K naar rechts, K naar links. Maar dit werd Jan Stuut noodlottig. Chiel sloeg met T een P, de witte K sloeg de T, waarna Chiel een P-vorkje had dat hem een D opleverde.

Ben (1436), met wit,  had al zijn stukken op de vijandelijke Koningsstelling gericht, waar alle stukken van zijn tegenstander (1511) stonden te verdedigen. Daar was dus geen doorkomen aan en daarom besloot Ben zijn Dame van e3 naar e5 te spelen, om daarmee Tg6 te pennen, waarachter de Zwarte Koning stond. Daarbij vergat hij a: dat verdedigers ook tegelijkertijd een aanvallende rol kunnen spelen, zeker als ze, een D en een T,een batterij vormen die gericht is veld f2, waarachter je Koning staat en b: dat zijn Dame de niet onbelangrijke functie had veld f2 te verdedigen. Na De5 volgde dus Dxf2 mat.

Fred (1646) kwam in een partij die ik niet gevolgd heb, tegen (1450) in een eindspel terecht waarvan ik dacht dat het remise zou worden en Fred vond dat ie daarin de betere kansen had.

Ik was wel benieuwd wie van ons twee gelijk zou krijgen, maar zijn tegenstander blunderde, zodat ik in ieder geval ongelijk kreeg en ons team de winst.

Klik hier voor uitslagen en stand.