ubbink transport

ubbink transport

Wonderbaarlijke ontsnapping van ons eerste

.

Zonder Patrick traden wij aan tegen een team dat uit een frisse mengeling van jong en oud bestond. Op het laatste moment moest ook Steffen verstek laten gaan. Die was ’s middags uitgegleden met de fiets en nogal ongelukkig terecht gekomen. Vermoed werd dat hij zijn pols had gebroken. Enfin, we waren er met zijn zessen en de strijd kon beginnen. En die begon niet voorspoedig.

Albert werd al in de opening verrast door een combinatie die hem een stuk kostte.
Paul speelde tegen een tienermeisje waarvan hij vorig jaar nog had gewonnen, maar dat er in de tussentijd heel wat had bijgeleerd.
Bij Chiel gloeide er een lichtpuntje op. Die won al snel twee stukken, maar maakte het zichzelf niet makkelijk. Gelukkig maakte hij het zijn tegenstander moeilijker. 2 – 1, dus.

Jan kreeg met zwart een Orang-Oetang tegen. Daar liet hij zich niet door uit het veld slaan. De hele partij had hij een licht overwicht, maar dat was net te weinig om er mee toe te slaan.

Toen waren er nog 2 partijen aan de gang. Die van Robbie, die zijn tegenstander aardig onder druk zette en die van Fred, die een pion achterstond.

Robbie speelde het eindspel uiterst koelbloedig. Groot was de verleiding een Toren te pennen, maar Robbie keek dieper (dan de meeste omstanders) en stelde zich tevreden met het winnen van twee pionnen. Dat was voldoende voor de winst. 2½ - 2½

Fred was inmiddels verzeild in een eindspel dat verloren leek. Zijn tegenstander had twee verbonden vrijpionnen, Fred moest zien er nog een te krijgen. Zijn tegenstander wou zijn stelling niet verprutsen en rukte heel voorzichtig op, zijn pionnen verbonden houdend. Voor Pallas was het beter geweest als hij er met één naar voren was gestoven. Nu promoveerde Fred als eerste en bovendien met schaak. Dat gaf hem de gelegenheid de pion die op promovoren stond op te halen en de rest ook en zo gingen we toch nog met de overwinning naar huis.

Osbo ronde 3


Uitslagen 3G:

Pallas 5         –  DSG1         2½ - 3½
Ons Genoegen     –  VDS2         4  - 2
ASV8             –  Schaakmaat5  4  - 2
De Toren Arnhem7 –  Schaakstad6  3½ - 2½

Stand 3 G:             Mp   Bp

1. DSG 1                6   11½
2. De Toren Arnhem 7    5   10
3. ASV 8                4   10
4. Schaakstad 6         3   11½
5. Pallas 5             2    8½
6. Ons Genoegen         2    8½
7. VDS 2                1    7
8. Schaakmaat 5         1    5