ubbink transport

ubbink transport

Nieuws uit de Soscompetitie.


Zutphen 2 – DSG 2 : 2½- 1½

Uitslagen:

1529 – Chiel (1441)        ½  - ½
1382 – Steffen (1299)      0 – 1
1242 – Joop (1426)          1 – 0
1188 – FrankvdR (1003)  1 – 0


Zevenaar 2 - DSG 1: 4½ - 3½
Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, ging ook nu de eerste competitiewedstrijd verloren. Ook als de gemiddelde rating van ons team een paar honderd punten hoger ligt dan die van de tegenstander, wordt niet van die gewoonte afgeweken..

Frank (2142) kreeg aan bord 1 te maken met een blinde of slechtziende tegenstander (1760), die goed uit de opening kwam. Frank liet zich niet van de wijs brengen door de speciale handicaps die het spelen tegen zo’n tegenstander met zich meebrengt ( je wordt steeds in je denken gestoord omdat je je zetten luid en duidelijk moet noemen en die van je tegenstander moet uitvoeren), voerde de druk op, kreeg een machtige Loper op b5 en speelde vervolgens zijn tegenstanders stelling aan gort.

Robbie (1778) gaf een pion voor ontwikkeling, kreeg een aanval die dodelijk leek, kwam aan de bar vertellen dat ie een ketser had gemaakt en keerde daar even later terug om mee te delen dat zijn tegenstander (1698) daar geen gebruik van had gemaakt en dat de klus was geklaard.

Patrick (1755) moest het opnemen tegen de oude rot Bosch Etc (1635). Die speelt vooral om het remise te houden, schuwt alles wat maar enigszins naar complicaties riekt en weet zich hardnekkig te verdedigen. Je breekt moeilijk door zijn verdediging heen en ook Patrick lukte het niet.

Jaap (0) maakte zijn SOSdebuut en trof daarbij een jonge, frisse tegenstander (1597). Binnen onze club was al duidelijk geworden dat hij met zijn onorthodoxe openingsrepertoire aardig uit de voeten kan, nu bleek hij zich hiermee ook in de harde wereld van het externe competitieschaak te kunnen handhaven. Na een gelijk opgaande strijd kwam hij terecht in een eindspel met ongelijke Lopers en dat werd remise.

Fred (1595) leek in het middenspel vrij goed te staan, maar schijn bedroog. Zijn tegenstander (1544) brak door op de Damevleugel en toen stond Fred verloren.

Jan (1485) had zijn avond niet. Hij had nog de mazzel dat de jongeman tegenover hem (1293) niet zag dat hij op de zesde zet al een Paard kon winnen, maar dat hij (de jongeman dus) de pion kon winnen waar Jans stelling op steunde, ontging hem niet en daarna wikkelde hij gedecideerd af naar een glad gewonnen eindspel.

Chiel (1441) kregen een middenspel op het bord waarin de wederzijdse stellingen hecht in elkaar stonden geschoven. Hoe dat verder moest was geen van beide opponenten duidelijk en eendrachtig kwamen zij remise overeen.

Joop tenslotte (1426) kreeg diverse kansen op voordeel, maar liet die liggen. Dit gaf zijn
97-jarige tegenstander moed en nieuwe energie en Joop het nakijken.